Insta360 X4 Setler Şimdi Satın Al

Sony Lens Kısaltmaları ve Anlamları

Sony Lens Terimleri ve Anlamları
 
E mount lensler
Kompakt ve aynasız E mount fotoğraf makinelerimizle çalışmak için tasarlanmış olan bu zengin ürün yelpazesi, farklı APS-C ve full-frame seçenekleri sunar.
İlk olarak Sony'nin APS-C sensörünün aynasız fotoğraf makineleri NEX serisinde göründü. 2010 yılında Sony, α7 tam kare fotoğraf makineleri ve E-mount tam çerçeve (Full Frame) spesifik lensleri de içerecek şekilde genişletildi. APS-C ile tam çerçeve E-montaj arasında fiziksel olarak herhangi bir fark yoktur, objektifler farklı görüntü boyutlarını çözmek için tasarlanmıştır.

A mount'lı lensler
Uzun yıllara yayılmış lens tecrübesine dayalı A mount sistemi, popüler α77 II ve uzman seviyesi α99 gibi tüm A mount ve E mount fotoğraf makinelerimiz için çok yönlülük sağlar.
2008 yılında Sony, α900 tam çerçeve DSLR'yi piyasaya sürdü. Tam çerçeve A-montaj objektifleri, objektif modelinde hiçbir ayrım yapmazlar, bu nedenle model adında 'DT' olmayan tüm A-montaj objektifleri, 35 mm'lik bir tam çerçeve sensörünün boyutunu bir görüntüyü çözümler. Tam çerçeve A-montajlı lensler, hem tam çerçeve hem de APS-C gövdeleri ile uyumludur.
 
SAL
Sony'nin A-montaj sistemi için yapılmış otomatik odaklı mercekler için kendi ürün numaralarında bulunabilir; örneğin, Sony α Zeiss Vario-Sonnar T * 16-35mm f / 2.8 ZA SSM II için Sony ürün numarası SAL- 1635Z2 - Mevcut tüm A-montaj objektifi Sony ürün numaraları SAL ile başlar.
 
SEL
SEL'in kısaltması olan 'SAL' e benzer şekilde, E ayna ayna içermeyen kamera sistemi için tasarlanmış otomatik odaklı mercekler için Sony ürün numaralarında bulunur; örneğin Sony FE 28mm F2 için Sony ürün numarası SEL-28F20'dir. Tüm mevcut E-montaj objektifi Sony ürün numarası SEL ile başlar.


ILCE - Açılımı sony Interchangeable Lens Camera E -mountdur, Sony E Mount modelleri ILCE diye başlar.

PZ - (Power Zoom) Akıcı, esnek motorlu zum 
PZ Motorlu zuma sahip Sony  mount lensler, manuel olarak elde edilmesi zor olan akıcı ve istikrarlı zum performansıyla video çekiminde gelişmiş kontrol ve ifade gücü sunar. Akıcı hızlanma ve yavaşlama gibi ayrıntılar da önemlidir ve elbette takip de tüm zum aralığında mükemmeldir. Titizlikle gerçekleştirilen şirket içi üretimle mümkün olan, optik ve mekanik tasarımdan Sony'nin orijinal aktüatör teknolojisine kadar uzanan gelişmiş Sony video kamera teknolojisi ve üst düzey yenilik birlikteliği, bu performansı sağlayan faktördür. Bir başka faydalı özellik de dahili zumdur: Zum yaparken lensin uzunluğu sabit kalır ve silindir dönmez, bu sayede polarize filtreler ve konuma bağımlı diğer filtreler ek destek gerekmeden kullanılabilir.
 
G : Büyük diyafram açıklığına sahip olan G lensler, yenilikleriyle yüksek performans sunar. Özel cam büyük diyafram açıklıklarındaki renk kaymalarını en aza indirirken, dairesel diyafram açıklığı güzel bulanık arka planlar oluşturmanıza yardımcı olur.
Sony'nin GM merceklerinin 2016 yılında piyasaya sürülen Sony GM veya G-Master lensleri, Sony'nin G lenslerinin doğrudan torunları olan Sony'nin yeni hiper özellikli full frame mirrorless E- kameralar monte edin. G-Master lensler, XA 'aşırı asferik elemanlar' ve gelişmiş AR lens kaplamaları da dahil olmak üzere en yüksek kalitede optiğe sahiptir. Gelişmiş aktüatör teknolojisi, 
daha hızlı ve daha doğru odaklanmalarını sağlar ve G-master lensler, dayanıklılık için hava ve toz sızdırmaz hale getirilir. Her G-Master lens, mümkün olan en yüksek kalitede görüntüleri çözeceğinden emin olmak için ayrı ayrı kalibre edilmiştir. G-Master objektifler, objektif namlusuna kabartmalı mat kırmızı zemin üzerine beyaz bir 'G' ile tanımlanabilir.

OSS - (Optic Steady Shot) Lens tabanlı optik görüntü sabitleme 
Lensin içindeki jiro sensörler en küçük hareketi bile algılar ve oluşabilecek görüntü bulanıklığını telafi etmek için sabitleme lensi hassas bir şekilde kaydırılır. Üst düzey Sony profesyonel video kameralardan alınan hassas, sessiz doğrusal motorlar ve teknoloji kullanılarak yüksek kaliteli videolar ve fotoğraflar çekmeyi sağlayan olağanüstü sessiz, etkili bir görüntü sabitleme elde edilir.
 
SONY ZEISS SONNAR
Sony Zeiss Sonnar objektifleri Sony tarafından üretilmekle birlikte klasik Zeiss 'Sonnar' objektif formülünü kullanıyor. Sonnar mercek formülü ilk kez 1929'da ortaya çıktı ve hızlı bir diyafram ile birleştiğinde basit bir element düzenlemesi ile karakterize edildi, mükemmel kontrast ve düşük seviyede parlama ile yüksek kaliteli görüntüler üretti. Orijinal olarak A-mount 35mm formatında piyasaya sürüldü ve şu an A-Mount DT formatı ve hem E-mount hem de FE formatında E-mount mevcut.
 
SONY ZEISS PLANAR
Bir kez daha, Sony tarafından üretilen, ancak Zeiss 'Planar' lens formülünü kullanıyor. Zeiss Planar tasarımı 1896 yılına kadar geriye götürülebilir ve şu an var olan 50 mm'lik asal bir objektifin esasen modifiye Planar formülü olan bir tasarım kullandığı söyleniyor. Düzlemsel mercekler, eleman grupları arasına yerleştirilen diyafram ile simetrik bir eleman düzeni ile karakterizedir. Bu düzen, daha geniş açıklıkların kullanılmasını sağlar ve aşırı kenardan kenara netlik ve az renk sapması üretir. Şu anda bir adet FE formatı Sony Zeiss Planar ve iki adet 35mm formatlı A-montajlı Sony zeiss Planar lens var 
Üç Sony Zeiss Düzlemsel Lens
 
ZA
'Zeiss Alpha' veya ZA lensleri Zeiss onaylı optik formülleri kullanır, ancak Sony tarafından üretilmiştir. ZA lensleri, Sony ve Carl Zeiss arasındaki karmaşık ilişkiden doğar ve lens fıçısı üzerine yazdırılan Carl Zeiss tarafından tanımlanabilir; Son derece yüksek kalite, Sony'nin G lenslerine hem fiyat hem de performans açısından rakip.

SAM - Akıcı Otomatik Odaklama Motoru
SAM lensler, fotoğraf makinesi gövdesindeki netleme sürücüsü motorunu kullanmak yerine netleme elemanı grubuna doğrudan güç veren lens içindeki otomatik netleme motorunu kullanır. Dahili motor netleme mekanizmasını doğrudan döndürdüğü için mekanizma, geleneksel birleştirilmiş otomatik netleme sürücüsü sistemlerine kıyasla çok daha akıcı ve sessiz çalışır.
 
STF (Smooth Transition Focus) : Geçişlerde yumuşaklık sağlar. Canonlarda ki Soft Focus ve Nikonlarda ki DC’ler ile aynı mantıktadır.

SSM - Süper Sonik Dalga Motoru 
SSM, otomatik netlemenin akıcı ve sessiz olmasına yardımcı olan bir piezo elektrik motorudur. Motor yavaş devirde yüksek tork üreterek hızlı başlama ve durma tepkileri sağlar. Son derece sessiz oluşuyla otomatik netlemenin de sessiz olmasına yardımcı olur. SSM özellikli lenslerde ayrıca lensin dönüş miktarını doğrudan algılayan hassas dedektör bulunur. Bu dedektör, otomatik netlemenin genel hassasiyetini artırır.

DDSSM - Doğrudan Sürücülü Süper Sonik Dalga Motoru 
Full frame formatı için gereken ağır netleme grubunun hassas bir şekilde konumlandırılması için lensin en sığ alan derinliğinde bile hassas netlemeye imkan sunan yeni bir DDSSM sistemi kullanılır. Aynı zamanda son derece sessiz olan DDSSM sürücü sistemi, sahne kaydedilirken netlemenin sürekli olarak değiştiği video çekimleri için idealdir.

FHB - Netleme tutma düğmesi 
Netlemeyi istediğiniz gibi ayarladıktan sonra bu düğmeye bastığınızda, lens silindiri lensi ayarladığınız netleme mesafesine kilitler. Ayrıca, fotoğraf makinesinin özel ayarları kullanılarak önizleme işlevi bu düğmeye atanabilir.

FRL - Netleme mesafesi sınırlayıcı 
Bu işlev, netleme aralığını sınırlandırarak otomatik netleme kullanılırken zaman kazandırır. Bu sınır makro lenslerde yakın veya uzak aralıkta olabilir (resimde gösterilen şekilde). SAL70200G'de sınır yalnızca uzak aralıklara ayarlanır. SAL300F28G'de netleme uzak aralığa veya sizin belirleyeceğiniz bir aralığa sınırlandırılabilir.
 
RF - Arka netleme 
Netleme için lenslerin yalnızca arka grubu hareket ettirildiğinde, lensin otomatik netleme işlemi hızlanır ve minimum netleme mesafesi kısalır. Ayrıca lensin önü dönmediği için polarize filtre takılıyken kullanım daha iyi hale gelir.
 
IF - Dahili netleme 
Netleme elde etmek için optik sistemin yalnızca orta grupları hareket ettirilir, bu da lensin toplam uzunluğunu sabit tutar. Faydaları arasında hızlı otomatik netleme ve kısa minimum netleme mesafesi bulunur. Ayrıca lensin önündeki filtre yivi dönmez, bu da polarize filtre kullanıldığında faydalı bir özelliktir.
 
SCL
SCL kısaltması, Sony'nin PL montajlı sinema lensleri üreten Sony ürün numarasında yer almaktadır.  'Sony Cinema Lens' anlamına gelmektedir.


ZEISS® T* Kaplama 
Lens kaplama teknolojisinin (yansımaları azaltmak ve iletimi en üst düzeye çıkarmak için ince, eşit bir kaplamanın lens yüzeyine buharlı bırakımı) aslen bir ZEISS patenti olduğu bilinen bir gerçektir. Çok katmanlı fotoğrafçılık lensi kaplamaları da ZEISS şirketi tarafından geliştirilmiş ve verimliliği kanıtlanmıştır; bu teknoloji bugünkü T* kaplamaya dönüştü.
Kaplamalı lensler çıkmadan önce lens yüzeyi, gelen ışığın büyük bir yüzdesini yansıtıp iletimi azaltırdı ve bu yüzden lens tasarımlarında birden fazla eleman kullanmayı zorlaştırırdı. Etkili kaplamalar, önemli oranda gelişmiş performans sunan daha karmaşık optik bileşenler tasarlamayı mümkün hale getirdi. Dahili yansımanın azalması da parlamanın en aza indirilmesine ve yüksek kontrasta katkı sağladı.
ZEISS T* kaplama her lense uygulanmaz. T* simgesi yalnızca gerekli performansa optik yolun tamamında ulaşılmış olan çok elemanlı lenslerde görünür, dolayısıyla en yüksek kalitenin garantisidir.


XA (aşırı asferik) lens
Asferik lenslerin üretimi, basit küresel türlere göre çok daha zordur. Yeni XA (aşırı asferik) lens parçaları, yüksek çözünürlük ve bugüne kadar gördüğünüz en güzel bokeh efektlerinin rakipsiz kombinasyonunu sunmak için geliştirilen yenilikçi üretim teknolojisiyle 0,01 mikron düzeyinde olağanüstü yüksek yüzey hassasiyetine ulaşır.

AA - Gelişmiş Asferik
Gelişmiş Asferik (AA) elemanlar, asferik elemanların merkez ile çevre arasında olağanüstü yüksek kalınlık oranına sahip gelişmiş çeşitleridir. AA elemanları üretmek çok zordur; gereken şekil ve yüzey doğruluğuna istikrarlı ve hassas bir şekilde ulaşmak için en gelişmiş katlama teknolojisi kullanılır. Bunun sonucunda, önemli oranda gelişmiş üretim ve işleme performansı ortaya çıkar.


Asferik lens
Küresel bozulma, görüntü düzlemine basit bir küresel lens tarafından yansıtılan ışık ışınlarının, lensin farklı noktalarındaki ışık kırılması farklılıkları nedeniyle hafifçe yanlış hizalanmasıdır. Bu yanlış hizalama, büyük diyafram açıklığına sahip lenslerde görüntü kalitesini azaltabilir. Bu sorunun çözümü, görüntü düzleminde hizalamayı düzeltmek amacıyla diyafram açıklığının yakınında özel olarak şekillendirilen bir veya daha fazla "asferik" eleman kullanarak maksimum diyafram açıklığında bile yüksek keskinlik ve kontrastı korumaktır. İyi tasarlanan asferik elemanlar gereken elemanların toplam sayısını azaltarak lensin toplam boyutunu ve ağırlığını azaltabilir.

Nano AR Kaplama
Orijinal Sony Nano AR Kaplama teknolojisi, hassas ışık iletimi sağlarken parlama ve gölgelenmeye neden olabilecek yansımaları etkili bir şekilde bastıran, hassas bir şekilde tanımlanan düzenli nano yapıya sahip bir lens kaplaması üretir. Nano AR Kaplamanın yansımayı bastırma özellikleri, düzensiz nano yapı kullanan kaplamalar dahil olmak üzere geleneksel yansıma önleyici kaplamalardan daha iyidir ve netlik, kontrast ve genel görüntü kalitesinde gözle görülür bir iyileşme sağlar.

Çok katmanlı kaplama
Optik cama düşen ışığın çoğu doğrudan iletilse de bir kısmı lens yüzeyinden yansıyarak parlama veya gölgelenmeye neden olur. Bu sorunu önlemek için lens yüzeyine ince bir yansıma önleyici kaplama katmanı uygulanmalıdır. ? lensler, geniş bir dalga uzunluğu aralığında bu sorunları etkili bir şekilde ortadan kaldırmak için çok katmanlı özel bir kaplama kullanır.

ED - Ekstra Düşük Dağıtmalı (ED) cam / Süper ED cam
Geleneksel optik camdan üretilen lenslerde, netleme uzaklıkları arttıkça renk bulanıklığı sorunları yaşanır ve bunun sonucunda görüntülerde düşük kontrast, düşük renk kalitesi ve düşük çözünürlük sorunları görülür. Bu sorunları çözmek için belirli lenslerde kullanılan ED cam geliştirildi. Bu cam, telefoto aralıklarında renk bulanıklığını önemli oranda azaltır ve büyük diyafram açıklığı ayarlarında bile görüntü genelinde üstün kontrast sağlar. Süper ED cam, renk bulanıklığını daha iyi telafi eder.

Dairesel diyafram açıklığı
Genelde diyafram açıklığı 7, 9 veya 11 diyafram yaprağı kullanıyorsa diyafram açıklığının şekli 7, 9 veya 11 köşeli çokgen olur ve diyafram açıklığı küçülür. Ancak bunun istenmeyen bir sonucu vardır: Bulanıklaştırılan ışık noktası kaynakları daire şeklinde değil, çokgen olarak görünür. ? lensler, diyafram açıklığını tam açık olduğu ayardan 2 kademe kapatıldığı noktaya kadar neredeyse tam daire şeklinde tutan benzersiz bir tasarımla bu sorunu aşar. Bunun sonucunda daha akıcı ve daha doğal bulanıklaştırma elde edilebilir.
 GM – G Master Lens
 
 
Mesafe kodlayıcı
Mesafe kodlayıcı, netleme mekanizmasının konumunu doğrudan algılayan ve nesneye olan mesafeyi ölçmek için CPU'ya sinyal gönderen bir lens bileşenidir. Flaşla fotoğraf çekerken sahneye uygun flaş çıkışını hesaplamak için bu veriler kullanılır. Mesafe kodlayıcı, nesnelerin veya arka planların yansıma oranından etkilenmeyen, çok hassas flaş ölçümü sunan ADI flaş ölçümünün ayrılmaz bir parçasıdır.

ADI flaş ölçümü
Gelişmiş Mesafe Entegrasyonlu flaş ölçümü, dahili flaş ya da HVL-F60M / HVL-F43M / HVL-F20M harici flaş dahili mesafe kodlayıcılı bir lensle birlikte kullanıldığında kullanılabilir.* Bu özellik, nesnelerin veya arka planların yansıma oranından neredeyse hiç etkilenmeyen bir otomatik ölçüm sağlar. Kodlayıcıyla hassas mesafe bilgileri elde edilir ve bu veriler, flaş çıkışını uygun biçimde telafi etmek için kullanılır. Bu yöntem, aşırı yansıtıcı veya aşırı karanlık nesneler ya da arka planlarda yanlış sonuçlar verebilen geleneksel TTL (lens içinden) flaş ölçümünden daha güvenilir pozlamalar sunar.


DT (Digital Technology) : APS-C gövdeli makineler için üretilmiştir.


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.