Insta360 X3 Setler Şimdi Satın Al

Vintage Tasarımlı Nikon Zf Aynasız Fotoğraf Makinesi Tanıtıldı!

20-09-2023 15:17
Vintage Tasarımlı Nikon Zf Aynasız Fotoğraf Makinesi Tanıtıldı!
Yeni Zf, 1982 yılında ilk kez piyasaya sürülen ikonik FM2 film kamerasından ilham alan tam çerçeve FX formatı aynasız bir kameradır. Ayrıca, 2021 yılında piyasaya sürülen APS-C sensörlü Nikon Zfc kamerasına çok yakın bir tasarıma sahiptir.

Zf, klasik ve eski bir tasarıma sahiptir ve gövdesinde ISO, deklanşör hızı ve poz telafisi ayarlamak için özel kadranlar dahil olmak üzere birkaç tanıdık fiziksel kontrolü barındırır.

Zf, Nikon'un tam çerçeve sensörlü kameralarının yelpazesiyle aynı Z lens bağlantısını kullanır, bu da aynı Z markalı FX lens serisini kullanabilmesi anlamına gelir.

Nikon Zf'nin sunduğu temel özellikler arasında 24,5 megapiksel sensör, EXPEED 7 işlemci, Z8/Z9 ile aynı konu takip modlarına sahip 299 faz algılama AF pikseli, -10EV düşük ışık AF, titreşim azaltma ile 8 duraklık, 100-64,000 ISO aralığı (100,000'e genişletilebilir), AF/AE takibi ile 30fps'ye kadar seri çekim, 4K/30p video kaydı, değişken açılı dokunmatik ekran LCD, Wi-Fi ve Bluetooth bağlantısı, toz ve sıçramalara karşı dayanıklı hava koşullarına kadar 0 °C'ye kadar su geçirmezlik ve çift hafıza kartı yuvası bulunmaktadır.

nikon zf
 
Nikon, 2021'de APS-C sensörlü Zfc retro dijital kamerasını piyasaya sürdükten sonra, eski modele oldukça sadık kalan yeni 35mm tam çerçeve Zf'yi piyasaya sürdü. Tasarım anlayışı açısından bu iki kamera da açıkça 1980'lerdeki Nikon FM2 film SLR'sinden ilham almış gibi görünüyor. Bu ilham, tanıdık bir pentaprizma tarzı tasarım, yaprak deklanşör anahtarı ve bir dizi telemetre benzeri kadran ve anahtar içeriyor.

Ayrıca, LCD ekran kapalıyken bile kullanılabilen yeni damgalı yapay deri tutma alanı ve kameranın üstünde bulunan pirinç kadranlar da mevcut. Bu kadranların zamanla daha fazla karakter ve patina eklemek için aşınacağı söyleniyor.


Nikon, son yıllarda retro tarzlı aynasız kameralara olan ilginin yanı sıra film tabanlı fotoğrafçılığın popülerliğinin arttığını göz önünde bulundurarak bu trendleri yakalamaya çalışıyor. Bu ilgi sadece sanata geri dönen insanlardan değil, aynı zamanda daha genç, öğrenci neslinden gelenlerden de kaynaklanıyor.

Ancak yeni Zf, geçmişe sadık bir övgüden çok daha fazlasını sunuyor. Aslında, Nikon Z serisinin tamamına yönelik birkaç teknolojik yeniliği içeriyor ve hatta bayrak gemisi Z8 ve Z9 modellerinde görülmeyen özellikler sunuyor. Bu, manuel odak modunda konu tespitini içerir ve genellikle yalnızca manuel odaklı lensleri kullanmak isteyen kullanıcılar için idealdir. Nikon için bu yeni modda, konu tespiti otomatik olarak odak noktasını göze taşır ve odaklamak için hemen yakınlaştırma yapar, ki bu genellikle manuel odak kullanıcıları için oldukça zahmetli bir süreçtir. Lensin elektronik temaslarına sahipse, ek odak yardımcıları bile mevcuttur.

Nikon Zf ile ilgili daha fazla bilgi ve sipariş için ürün sayfamızı da inceleyebilirsiniz.
 
nikon zf satın al


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.